Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Σχετικά με τη λειτουργία του 3ου Γυμνασίου και του 2ου Γενικού Λυκείου Αγ. Νικολάου

Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ Σητεία 15-Δεκ-09
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ Αρ. Πρωτ. 157
Οδ. Θεοτοκοπούλου 2
72300 Σητεία
Τηλ.: 2843022503
FAX: 2843022503
e-mail: elmelasithi@yahoo.gr
www: http://elmelasithi.blogspot.com

ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου που πραγματοποιήθηκε στις 4-12-2009 στο ΕΠΑΛ Αγιου Νικολάου, αποφασίστηκε ομόφωνα να συνταχθεί η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την με την λειτουργία του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου και του 2ου Γενικού Λυκείου Αγίου Νικολάου.
1. Το σχολικό συγκρότημα του Ξηροκάμπου Αγίου Νικολάου αριθμεί περί τους 1100 μαθητές. Ως εκ τούτου δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών με εμφανή τον κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα. Να σημειώσουμε ότι στο σχολικό συγκρότημα λειτουργούν το 2ου Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο, το ΕΠΑΛ και το ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου.
2. Θεωρούμε πως οποιαδήποτε λειτουργία άλλου σχολείου θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη συμφόρηση σε ένα ήδη επιβαρυμένο σχολικό συγκρότημα με οδυνηρές συνέπειες για την ασφάλεια των μαθητών και των συναδέλφων.
3. Δεν συμφωνούμε με τη λογική των ειλημμένων αποφάσεων που διχάζουν την εκπαιδευτική κοινότητα, διχοτομούν σχολεία, δημιουργούν αντιδικίες και μεταθέτουν το πρόβλημα στους εκπαιδευτικούς.
Απαιτούμε σύγχρονα σχολεία με τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές, λειτουργικότητα των κτιριακών υποδομών μέσα από τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμισή τους για την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης.
Καταδικάζουμε κάθε πρακτική <<στοιβάγματος>> των μαθητών, κατηγοριοποίησης και επιλεκτικής αντιμετώπισης των σχολείων.
Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο γεγονός το σεβασμό στην υφιστάμενη δομή και λειτουργία των σχολείων στην περιοχή του Ξηρόκαμπου και ως εκ τούτου δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε αλλαγή στο σημερινό status quo.
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Ρεΐζης Γεώργιος Παπαδοπούλου Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου