Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Σχετικά με την έλλειψη αιθουσών στο 1ο και 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας και το Εργαστήριο Φυτικής Παραγωγής στο ΕΠΑΛ Ιεράπετρας

Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ Σητεία 6-Δεκ-09
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ
Οδ. Θεοτοκοπούλου 2
72300 Σητεία
Τηλ.: 2843022503
FAX: 2843022503
e-mail: elmelasithi@yahoo.gr
www: http://elmelasithi.blogspot.com


ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΣΤΟ 1ο ΚΑΙ 2ο ΓΕΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου που πραγματοποιήθηκε στις 4-12-2009 στο ΕΠΑΛ Αγιου Νικολάου, αποφασίστηκε ομόφωνα να συνταχθεί η παρακάτω επιστολή σχετικά με την με την έλλειψη αιθουσών στο 1ο και 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας και το εργαστήριο φυτικής παραγωγής στο ΕΠΑΛ Ιεράπετρας.
1. Το πρόβλημα της έλλειψης των αιθουσών στα δύο ΓΕΛ ήταν γνωστό στο Δήμο Ιεράπετρας με τα υπ’ αριθμ. 1088/8-7-09 και 1248/15-10-09 έγγραφα τους αντίστοιχα.
Θεωρούμε ότι το πρόβλημα των αιθουσών δεν έχει λυθεί αποτελεσματικά και απαιτούμε την άμεση και ριζική επίλυση του προβλήματος όπως αναφέρουν τα ΓΕΛ Ιεράπετρας στα έγγραφά τους.
2. Τα ΕΠΑΛ δεν είναι σχολεία δεύτερης κατηγορίας. Ο βασικός κορμός των μαθημάτων τους στηρίζεται στα μαθήματα ειδικότητας και στα εργαστήρια.
Ο Δήμος Ιεράπετρας προχώρησε στην κατεδάφιση του εργαστηρίου φυτικής παραγωγής (θερμοκήπιο) του ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, χωρίς προηγουμένως να έχει κατασκευάσει καινούργιο εργαστήριο με αποτέλεσμα οι μαθητές να μη κάνουν αυτό το μάθημα.
Απαιτούμε από το Δήμο Ιεράπετρας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο ίδιος, με την κατεδάφιση του εργαστηρίου φυτικής παραγωγής (θερμοκήπιο).
Δεν δεχόμαστε άλλο εμπαιγμό. Φτάνει πια.
Το δικαίωμα στη μόρφωση είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας.
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Ρεϊζης Γεώργιος Παπαδοπούλου Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου