Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Κενά στα ΤΑΔ-ΕΤΑΔ Ν. Λασιθίου

Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ Σητεία 12-10-2009
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ
Οδ. Θεοτοκοπούλου 2
72300 Σητεία
Τηλ.: 2843022503
FAX: 2843022503
e-mail: elmelasithi@yahoo.gr
www: http://elmelasithi.blogspot.com
Προς: Σχολεία
Κοιν:

ΘΕΜΑ: ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΤΑΔ-ΕΤΑΔ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ.

Η ΕΛΜΕ Λασιθίου σε συνεδρίαση της, στις 29-9-2009 αποφάσισε να δηλώσει την στήριξή της στους συναδέλφους αναπληρωτές Καθηγητές Φυσικής Αγωγής για την πλήρωση των θέσεων στα ΤΑΔ-ΕΤΑΔ και ζητάει από την τωρινή ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να ελέγξει τις ενέργειες της ΚΕΑΤ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις:
α) για το φετινό τρόπο επιλογής των 600 αναπληρωτών (Η ΟΛΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ).
β) για τη μη πλήρωση των υπολοίπων κενών θέσεων στα αθλητικά σχολεία δημιουργώντας έτσι σοβαρά λειτουργικά προβλήματα(π.χ τμήματα χωρίς κανένα ΚΦΑ ,36 μαθητές ανά ΚΦΑ) και τον κίνδυνο υποβάθμισής τους.
γ) για την έλλειψη συμπαράστασης στους άνεργους συναδέλφους δείχνοντας αδιαφορία για την αγωνία τους, όπως και την γενική κατάργηση των προσλήψεων στα ΤΑΔ-ΕΤΑΔ εκτός Ενιαίου Πίνακα Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και διαγωνισμού ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Φυσικής Αγωγής παραμένουν κενές 13 θέσεις στα αθλητικά σχολεία του νομού μας μετα την τοποθέτηση των μονίμων.
Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των τμημάτων ΤΑΔ-ΕΤΑΔ (Αθλητικά γυμνάσια – Λύκεια ). Οι συμβάσεις μίσθωσης των πρακτορείων για μεταφορά των μαθητών έχουν λήξει από τον Ιούνιο και οι μαθητές μετακινούνται προς τα σχολεία με ιδιωτικά μέσα.
Απαιτούμε άμεσα να γεμίσουν τα κενά στα ΤΑΔ-ΕΤΑΔ με αναπληρωτές από τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου εκφράζοντας και την πάγια θέση της ΟΛΜΕ, δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε μεθοδευμένη προσπάθεια για την υποβάθμιση και κατάργηση των τμημάτων αυτών.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Ρεϊζης Γεώργιος Παπαδοπούλου Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου